Over de mensen achter Salsa Suprema
Carla en Rob

De liefde voor de salsamuziek en -dans heeft er uiteindelijk toe geleid dat ik gebruik ging maken van mijn ervaringen in het organiseren van activiteiten. Jarenlang was ik als vrijwilliger actief in het verenigingsleven in Limburg. Toen Rob en ik zes jaar geleden salsa begonnen te dansen, reisden we stad en land af om deel te nemen aan de salsafeestjes. Het idee kwam in mij op om hier ook zelf salsafeesten te organiseren.

 

Carla

De eerste echte salsafeesten in Sittard heb ik samen met de SWAA (Sittardse Werkgroep voor Antillianen en Arubanen) georganiseerd in 1999. Via het PMS (Platform Multicultureel Sittard) introduceerde ik salsa bij een groter publiek d.m.v. het zomerfestival Musada dat jaarlijks op de markt in Sittard werd georganiseerd. Salsa begon toen steeds bekender te worden in Limburg en in juni 2001 richtte ik het SCL (Salsa Comité Limburg) op. Daarin heb ik enorm veel tijd en energie gestoken en de populariteit van salsa groeide in die tijd enorm.

 

RobIn april 2003 verliet ik het SCL en ben ik met Salsa Suprema begonnen. Met Salsa Suprema hoopte ik datgene te kunnen doen wat ik in andere organisaties niet kon. Namelijk mij ten volle toeleggen op de salsa. Met alle steun die ik van Rob kon krijgen (en dat is heel veel steun) hebben wij Salsa Suprema vorm kunnen geven. De website kwam er al heel gauw. Eerst met medewerking van Gerard Popma van Skibra en thans hebben wij enorm veel steun van Hans Gorissen, een vervent salsaliefhebber en zeer deskundig in de software branche. Met medewerking van alle dansscholen van Limburg e.o. en diverse bedrijven en organisaties die salsa-activiteiten organiseren hebben wij steeds de salsaliefhebbers kunnen voorzien van informatie via ons mailingsysteem en via de website.

 

Carla en Rob

Het doel van de website en van de wekelijkse nieuwsbrief per e-mail van Salsa Suprema is het salsaleven in Limburg te stimuleren en overzichtelijk te maken, maar vooral ook om de informatie die ik heb met de salsaliefhebbers te delen. De diensten die Salsa Suprema verleent zijn voor een groot deel gratis. Zoals het verzenden van de wekelijkse nieuwsbrief, het plaatsen van aankondigingen in de salsa-agenda, andere informatieverstrekking, adviezen en plaatsen van oproepjes in de rubriek markt. Om toch het hoofd boven water te houden en om de activiteiten zelf mede in stand te houden levert Salsa Suprema ook diensten tegen betaling, zoals reclame, feesten organiseren, dj-werkzaamheden etc.

Carla Brandon

Contact:
Tel: 045-5413582 of 06-20963134 / e-mail: info@salsasuprema.nl.